Face fit test vanaf nu beschikbaar!

Bij Ageve kan je ook terecht voor de Face Fit Test. Onze locatie in Deventer is heel goed bereikbaar en desgewenst kunnen wij ook testen in uw eigen bedrijf.

Waarom een Face fit? Je wil een veilige werkomgeving op de werkvloer, zodat de werknemers gezond en verantwoord kunnen werken. Dan zijn goede en passende (adem)beschermingsmiddelen heel belangrijk.

Wij zijn vanaf 11 juli 2022 door Safety Sign erkend om iedere werknemer in de asbestbranche die tijdens zijn werkzaamheden een masker moet dragen, een facefittest af te nemen.

De medewerker moet kunnen aantonen dat de pasvorm van het masker goed is. Dit is een jaarlijkse verplichting. Een goede zaak, want het gaat tenslotte om je eigen veiligheid. Wanneer jouw masker lekt, loop je immers het risico dat je asbestvezels inademt. 

Bij Agévé Opleidingen kun je tijdens de asbestcursussen (DAV-1, DAV-2, DTA en DIA), of op afspraak een facefittest laten afnemen. De test duurt ongeveer 20 minuten. Wil je de facefittest liever bij jou op het bedrijf, dan is dat ook mogelijk vanaf 5 personen (ook in de avond en op zaterdag). 

Na een positieve facefittest ontvang je gelijk een origineel certificaat en een persoonspasje, waarop alle relevante gegevens van de fittest op vermeld staan. 

Een gelaatsmasker met de juiste pasvorm en afdichting is onontbeerlijk voor de veiligheid en het comfort tijdens de werkzaamheden. Iedere veiligheidskundige of preventieadviseur zal dit erkennen. Als Face fitter doe je uiterste best om dit doel na te streven. Een slecht passend masker laat bovendien gecontamineerde deeltjes toch binnen, welke juist reden zijn om een masker te dragen.

Als face fitters testen we in welke mate een gelaatsmasker goed passend is en beschermt tegen inwaartse lekkage van toxische stoffen.

Voordat de test begint:

  1. Neem voor de test je eigen masker mee, als je deze nog niet hebt, kun je de test afnemen met een leenmasker van Agévé Opleidingen. Op het certificaat staat het merk, type en maat vermeld van het masker dat je mag gebruiken.
  2. Zorg ervoor dat je een uur voor de test niet eet of drinkt (water is toegestaan), dit kan namelijk de test negatief beïnvloeden.
  3. Het is belangrijk om gladgeschoren aan de test deel te nemen. De fijngevoeligheid van de apparatuur meet lekkage bij baardgroei en geeft dan onnodige negatieve resultaten.

Is een face fit test verplicht?

  • In Nederland en Frankrijk is een fit test verplicht voor bedrijven die actief zijn bij verwijdering van asbest.
  • In België is een face fit test niet verplicht, maar wel een dringende aanbeveling.

Face Fit Test
Meer informatie: https://safetysign.nl/

Agévé opleidingen biedt diverse cursussen aan die gericht zijn op Asbest, gezondheid en veiligheid. De cursussen worden gegeven door professionele trainers met veel praktijkervaring. Een aantal cursussen is al mogelijk vanaf twee personen. Kijk voor meer informatie bij de verschillende cursussen.

Wil je in contact komen met een ervaren adviseur, dan kan je natuurlijk ook altijd even bellen met ons opleiding centrum in Deventer. Dagelijks worden op onze eigen locatie maar ook incompany veiligheid cursussen gegeven