Face Fit Deventer

Bij Ageve in Deventer, bieden we de Face Fit test zodat iedere werknemer in de asbestbranche die tijdens zijn werkzaamheden een masker moet dragen, veilig kan werken. Dit doen we binnen ons trainingscentrum in Deventer of op afspraak op locatie ( vanaf 5 personen).

De medewerker moet kunnen aantonen dat de pasvorm van het masker goed is. Dit is een jaarlijkse verplichting. Een goede zaak, want het gaat tenslotte om je eigen veiligheid. Wanneer jouw masker lekt, loop je immers het risico dat je asbestvezels inademt.

Veilig werken met asbest

Bij Agévé Opleidingen kun je tijdens de asbestcursussen (DAV-1, DAV-2, DTA en DIA), of op afspraak een facefittest laten afnemen. De test duurt ongeveer 20 minuten. Na een positieve facefittest ontvang je gelijk een origineel certificaat en een persoonspasje, waarop alle relevante gegevens van de fittest op vermeld staan.

 

Facefit Deventer

 

Een gelaatsmasker met de juiste pasvorm en afdichting is onontbeerlijk voor de veiligheid en het comfort tijdens de werkzaamheden. Iedere veiligheidskundige of preventieadviseur zal dit erkennen. Als Face fitter doe je uiterste best om dit doel na te streven. Een slecht passend masker laat bovendien gecontamineerde deeltjes toch binnen, welke juist reden zijn om een masker te dragen.

Als face fitters testen we in welke mate een gelaatsmasker goed passend is en beschermt tegen inwaartse lekkage van toxische stoffen.

Voordat de test begint:

  1. Neem voor de test je eigen masker mee, als je deze nog niet hebt, kun je de test afnemen met een leenmasker van Agévé Opleidingen. Op het certificaat staat het merk, type en maat vermeld van het masker dat je mag gebruiken.
  2. Zorg ervoor dat je een uur voor de test niet eet of drinkt (water is toegestaan), dit kan namelijk de test negatief beïnvloeden.
  3. Het is belangrijk om gladgeschoren aan de test deel te nemen. De fijngevoeligheid van de apparatuur meet lekkage bij baardgroei en geeft dan onnodige negatieve resultaten.

Is een face fit test verplicht?

  • In Nederland en Frankrijk is een fit test verplicht voor bedrijven die actief zijn bij verwijdering van asbest.
  • In België is een face fit test niet verplicht, maar wel een dringende aanbeveling.

Plan direct je FaceFittest

Contact