Deskundig Asbestverwijderaar Niveau 1

DAV-1 cursus

Doelgroep

De DAV-1 cursus is bedoeld voor asbestsaneerders, slopers, aannemers, glasbedrijven, particulieren en uitzendbureaus.

Doel van de DAV-1 cursus

Deze cursus bereidt u voor op het examen zoals is omschreven in het certificatieschema persoonscertificaat Deskundig Asbest Verwijderaar.

Inhoud van de DAV-1 cursus

De DAV-1 cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.  U krijgt de basiskennis van wetten en regels en u leert omgaan met persoonlijke beschermingsmiddelen, zelfbescherming en het decontamineren (ontsmetten). Zo kunt u op een veilige manier asbest verwijderen onder begeleiding van een DAV-2 of een DTA.

Aan het einde van de tweede cursusdag zal (in de meeste gevallen) het theorie-examen volgen. Hierin worden alle onderdelen geëxamineerd die tijdens de cursus zijn behandeld. Denk hierbij aan:

  • Basiswetgeving
  • Wat is asbest?
  • Eigenschappen van asbest
  • Werken met asbest en veiligheid

De dag na de cursus volgt het praktijkexamen. Hierin worden alle onderdelen geëxamineerd die tijdens de praktijkoefeningen zijn behandeld. Denk hierbij aan:

  • Decontaminatieprocedure
  • Transit procedure
  • Verpakken van asbest
  • Hoe te handelen bij calamiteiten 

Na het examen

Na het behalen van het examen ontvangt u het persoonscertificaat DAV-1. De DAV-1 voert onder toezicht van een DTA en onder directe begeleiding van een DAV-2 asbestverwijderingswerkzaamheden uit, zowel in binnen- als buitensituaties. Een DAV-1 hoeft nog niet alle voorkomende werkzaamheden bij asbestverwijdering te beheersen.

In aanloop naar DAV-2 kunt u wel aan het mentortraject (zes maanden) beginnen. Dat betekent dat u onder begeleiding van een mentor in de praktijk aan het werk gaat bij één of meerdere gecertificeerde asbestverwijderingsbedrijven. In deze periode moet u de door Ascert opgestelde praktijkopdrachten aantoonbaar uitvoeren. Dit betekent dat u minimaal 120 pakuren moet maken, waarvan tenminste 30 pakuren in containment. Al deze pakuren werkt u  in tenminste 40 dagen, waarin tenminste 1 pakuur per dag is gewerkt. De logboeken die deze werkervaring aantonen, worden verstrekt aan de mentor.

Duur en prijs van de cursus

De cursus DAV-1 bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte en duurt twee dagen gevolgd door een examen. De prijs bedraagt € 345,- (exclusief btw). Deze prijs is inclusief het lesmateriaal, lunch, thee of koffie, maar exclusief examen- en certificeringskosten à €640,-. Bij inschrijving zal de betaling van het volledige bedrag worden gevraagd, dit bedrag dient voor aanvang van de cursus te zijn voldaan.

Wij als opleiders hebben vertrouwen in ons kunnen. Als u, om welke reden dan ook, niet slaagt voor uw examen, mag u het uiteraard nog eens overdoen. U beslist zelf of u de cursus nog eens wilt volgen. In dat geval zijn die kosten voor ons en hoeft u alleen de examenkosten te betalen. Voor het herexamen theorie zijn de kosten €75,- en voor het herexamen praktijk zijn de kosten €250,-. Bent u voor beide onderdelen gezakt, dan kunt u het volledige examen overdoen voor €300,-.

 

Schrijf je nu in voor klassikaal

Deskundig Asbestverwijderaar Niveau 1

Datum(Vereist)
Naam(Vereist)
Facefit test?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.