Deskundig Asbestverwijderaar Niveau 2

DAV-2 cursus

Doelgroep

De DAV-2 cursus is bedoeld voor mensen die reeds in bezit zijn van een DAV1 certificaat en willen doorstromen naar DAV-2. Ook kunnen asbestverwijderaars (DAV-2) waarvan het persoonscertificaat na drie jaar verlengd moeten worden, de DAV-2 cursus volgen.

Doel van de DAV-2 cursus

De DAV-2 cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens de theorie wordt u op de hoogte gebracht van de meest recente ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Tijdens de praktijk worden de praktijkopdrachten van het DAV-2-examen met u doorgenomen. Ook zullen er calamiteiten geoefend worden.

Aansluitend op de cursus zal in de meeste gevallen op dezelfde dag het theorie-examen volgen. Hierin worden alle onderdelen geëxamineerd die tijdens de cursus zijn behandeld. Denk hierbij aan:

 • Basiswetgeving
 • Wat is asbest?
 • Eigenschappen van asbest
 • Werken met asbest en veiligheid

De dag nadat het theorie-examen is afgenomen, volgt het praktijkexamen. Hierin worden alle onderdelen geëxamineerd die tijdens de praktijkoefeningen zijn behandeld. Denk hierbij aan:

 • Decontaminatieprocedure
 • Transit procedure
 • Verpakken van asbest
 • Uitsluizen van asbest
 • Filterwissel onderdrukmachine
 • Opbouw watermanagement
 • Ingebruikname onderdrukmachine en onderdrukregistratie
 • Hoe te handelen bij calamiteiten

Na het examen 

Na het behalen van het examen ontvangt u het persoonscertificaat DAV-2. Het certificaat is 3 jaar geldig. De DAV-2 mag, onder toezicht van een DTA, zelfstandig alle voorkomende asbestverwijderingswerkzaamheden uitvoeren, zowel in binnen- als buitensituaties.

Duur en prijs van de cursus DAV-2 (DAV-2 na DAV-1)

De cursus wordt in één dag gegeven, gevolgd door een examen. De prijs bedraagt € 230,- (exclusief btw). Deze prijs is inclusief het lesmateriaal, lunch, thee of koffie, maar exclusief examen- en certificeringskosten à €490,-. Bij inschrijving zal de betaling van het volledige bedrag worden gevraagd, dit bedrag dient voor aanvang van de cursus te zijn voldaan.

Duur en prijs van de cursus DAV-2 herhaal

De cursus wordt in één dag gegeven en gevolgd door een examen. De prijs voor de cursus bedraagt €245,- (exclusief btw). Dit is inclusief het lesmateriaal, lunch, thee of koffie, maar exclusief examen- en certificeringkosten à €745,-. Bij inschrijving zal de betaling van het volledige bedrag worden gevraagd, dit bedrag dient voor aanvang van de cursus te zijn voldaan.

Wij als opleiders hebben vertrouwen in ons kunnen. Als u, om welke reden dan ook, niet slaagt voor uw examen, mag u het uiteraard nog eens overdoen. U beslist zelf of u de cursus nog eens wilt volgen. In dat geval zijn die kosten voor ons en hoeft u alleen de examenkosten te betalen. Voor het herexamen theorie zijn de kosten €85,- en voor het herexamen praktijk zijn de kosten €250,-. Indien u voor beide onderdelen bent gezakt, mag u het volledige examen overdoen voor €310,-.

 

Schrijf je nu in voor klassikaal

Deskundig Asbestverwijderaar Niveau 2

Datum(Vereist)
Naam(Vereist)
Facefit test?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.